Monday, August 24, 2009

Takkan pernah sama...

Assalamualaikum..

Ahlan wasahlan ya Ramadhan.Selamat berpuasa kepada kawan-kawan rakan seperjuangan.Jika ada salah dan silap harap di maafin ya dong.Gua lama dah tak taip kat blog gua ni.Dah bersawang dah ek.Tak pe la as long as blog ni masih wujud lagi.As long as gua masih ada lagi tempat nak meluah kan perasaan dalam hati.

Diam tak diam dah tiga hari dah kita berpuasa.Alhamdulillah dapat berjumpa Ramadhan lagi tahun ni.Tahun depan?Hanya Allah saja yang tahu.

Semakin menginjak usia semakin Ramadhan itu gua rasa sangat tidak sempurna.Sebenarnya Ramadhan itu sudah cukup sempurna.Tapi kebiasaan itu menyebabkan gua rasa seperti tidak seronok.

Pertama : Waktu berbuka sudah tidak lagi bersama keluarga.( padan muka sebab siapa suruh tak kawin2 )Yelah adik beradik ramai yang dah kahwin.Nak berbuka sama macam dulu?Jangan harap.

Kedua : Tahun ni dah tak leh nak merasa masakan Emak.Dan ini part yang paling sedih ni.Emak dah tak mampu nak masak lagi.( Cukup la sampai di situ sajer).Gua harap kawan-kawan mendoakan supaya Emak gua cepat sembuh.

Jadi ramadhan tidak akan pernah sama seperti dulu-dulu.Walau apa pun alasannya, hidup perlu terus.Dan ia takkan pernah sama.

No comments: