Tuesday, May 31, 2011

.: Noh Ribut :.

Assalamualaikum wbt,

Bismillahirrahmaanirrahiim..

Enjoy lah walau pun tak sedap..bagus untuk taik telinga!!

video

.: Bendi Amak, Ayam Den Lapeh :.

Assalamualaikum,

Bismillahirrahmaanirrahiim...

Enjoy!!

video

Saturday, May 28, 2011

.: Serba Salah :.

Bismillahirrahmaanirrahiim..

Assalamualaikum,

Apa yang membuatkan gua serba salah.Urgh..Perkara ni sangat sensitif..tapi gua kena luahkan juga..

Bukan nak cerita pasal keluarga tapi gua tak tau apa gua nak buat.

Ok Bapak gua ada GF baru dan gua rasa dia nak kahwin.

Gua nak rasa apa?Entah ek.

Dia nak kawin gua no hal.Hari ni dia datang ofis gua perkenalkan Gf dia tu.Berkereta.Gua bukan hairankan kereta dia.Bagus lah.Tapi entah gua ada rasa sedih.Gua sedih sebab gua tak rasa lagi kehilangan arwah mak.Memang takda sapa yang dapat gantikan tempat Mak.Jadi gua tak pandang pun muka GF bapak gua tu.Adakah gua sombong.Mak tak ajar gua macam tu.Walau macam mana sekali pun Mak cakap benci atau tak suka mana pun kita pada orang kita kena layan orang tu dengan baik.Maaf mak anakmu ini gagal.Gua bukan tak suka GF bapak gua tapi gua tak tau perasaan gua macam mana.Ye bapak gua berhak juga keatas diri dia sendiri.Tapi bukankah terlalu awal?arghhh...

Sorry Abah, anakmu ini tak mampu lagi menerima keadaan ini dah harap abah faham.Argghh gua taknak melukakan hati sesiapa atau menyinggung hati orang lain.Maaf makcik saya belum boleh terima pengganti tempat mak saya.Hati ini tidak ada ruang pun untuk penganti mak saya.Nope tidak ada.

urghh....

Saturday, May 21, 2011

.: Gua popular di Jakarta :.

Bismillahirrahmaanirrahiim..

Assalamualaikum,

Tajuk pun dah kelaskan.Pelik gak lah lately ni ramai pulak pembaca dari negara jiran.Gua pernah pergi ke Jakarta.Memang heaven kat sana.Makanan?Murah sekali pak.Pakaian juga murah pak.Taksi juga murah pak segala-galanya murah.

Gua teringin nak pergi lagi.Tapi nanti la.Target gua London dulu lah.

-END-

Thursday, May 19, 2011

.: Butang Suka :.

Bismillahirrahmaanirrahiim..

Assalamualaikum wbt,

I pun ada Butang suka, Tapi i tak tau ada orang nak suka ke tak.hahaha..Walaupun tak klik tapi i tau dalam hati uols memang dah suka kat i.ahakz.

Apa kena gua ber'i' pulak.

-END-

Wednesday, May 18, 2011

.: Zaim Di Bung Bung Cei!:.

Bismillahirrahmanirrahiim,

Assalamualaikum wbt,

Gambar Zaim di Bung Bung Cei yang terletak dalam Jako.Bye Jako!





Saturday, May 14, 2011

.: Gua teringat :.

Bismillahirrahmaanirrahiim..

Assalamualaikum wbt,

Gua tetiba teringat kisah bung bung cei!

Kisah ini berkaitan dengan kisah anak buah gua tu lah si Zaim Muhaimin tu.Lu orang mesti tak taukan bung bung cei tu apa.

Pada suatu hari semasa cuti Tahun Baru Cina gua ngan anak buah gua ni berjalan-jalan di Jako.( jaya jusco ).Then macam biasa la gua akan bawak dia makan dan hang out di Secret Recipe.Dan ketika itu didepan SR itu tiba-tiba ada tarian naga.Bunyi dia macam mana?Bung bung cei bung cei!Dan start dari itu bila tanya si Zaim nak makan kek kat mana?Dia akan jawab kek Bung bung Cei!!itu lah kisahnya.Sekian.

-END-

Thursday, May 12, 2011

.: Gua berlanja Lagu Hanyut ke laut :.

video

Lagu ni gua nyanyikan untuk Cik Syira sepanjang jalan ke Cameron, perak.Hahaha..nak jugak...Sila Muntah!

.: ok ok gua taip blog :.

Bismillahirrahmaanirrahiim...

Assalamualaikum wbt,

Orait, setelah gua dapat banyak sms, banyak email, tweet, dan jugak surat layang menyuruh gua taip blog hari ini gua mengalah walau pun gua sekang sibuk melayan kerenah anak-anak gua yang tujuh tu.Tapi tak tertahan dek ugutan-ugutan Kipas Susah Mati ( die hard fan ) gua pun taip la blog hari ni.

Gua pelik gak walaupun gua taip sesuatu yang boleh membuat lu orang muntah tapi masih ada jugak yang meminta-minta gua menaip sesuatu yang boleh membuatkan lu orang muntah.Contoh ada yang mengatakan gua macam rupa CEO's Pets Villa tu.Huh ada gua kesah CEO's Pets villa tu sapa.Kelesss ke?

Ok la gua citer sikit pasal semalam.Semalam adalah tahun ketiga gua bersama dengan Cik Syahira.Alhamdulillah tiga tahun sudah.Harap akan berpanjangan sampai syurga lah.



Satu perkara yang tak pernah gua buat.Gua yang rock ni mana ada masa nak ikat tali kasut orang.Tambah lagi gua ni dah la artis.Takkan gua nak buat kerja ni.( gua nak buat statement konon2 gua bajet cam bagus lah )So lepas ni lu orang mungkin akan cakap soooo sweeetttt la makmor..Muntah sekarang..

Kekadang FB gua jadi Jem sebab banyak sangat notification.Benci!!Rasa cam nak close FB.Ayoo muntah lagi...

Satu benda yang gua argue dengan cik Syira.Cameron berada dinegeri mana.Cis!Itu lah pentingnya Geografi Edukesyennn..Awok dah kabor...Perak..Tapi awok salah..Kita bakor!!yer lah Cikgu Kamariah ajar dulu gua georafi tapi gua sempat buat kajian sejarah tempatan jerk.Tapi gua tak pasti dia ada kabor tak cameron tu kat pahang..duh!

Gua memang hantu strawberi.Dah gua nak bagi tau tu jerk.

-END-

Tuesday, May 03, 2011

.: Lari :.

Bismillahirrahmaanirrahiim..

Assalamualaikum,

Hai pembaca semua.Hari ni tajuk adalah lari.Lari boleh di kategorikan kepada banyak.Pertama lari-lari anak, lari setempat, lari pecut, lari berhalangan, lari bawa telur dalam seluar eh salah, lari rumah dan bermacam-macam lari.Tapi hari ini gua nak pilih kategori lari sekejap dari hiruk pikuk masalah kerja.

Haa tu lah sebabnya gua menaip ni.Gua nak lari kejap dari fikir masalah kerja.Jadi lah walaupun sekejap.Yang penting nak bersihkan otak dan re-format balik otak.

Mari gua bercerita tentang Fun Cat Show yang dianjurkan oleh Kelab Kucing Malaysia dengan kerjasama Giants,Pets Villa, Kitton pets Service, Roma dan banyak lagi.Gua join untuk kali kedua.First time dulu kat The Mines.Gua dan Cik Syira masuk bertanding tapi takda rezeki.Eh maksud gua kucing gua dan cik syira yang bernama Ichigo yang masuk.

Sebenarnya gua dan Pets Villa adalah penaja bagi show ini.Salah satu lah.Sambutan yang amat menggalakkan dari pemelihara-pemelihara kucing sangat menyenangkan hati.Mereka sangat kagum melihat design-design yang dipamerkan oleh Pets Villa ini.Siapa yang tak impress dengan binaan-binaan banglo dan villa ini.Bagi yang ada kucing pasti meleleh air liur lah apatah lagi melihat Gua yang berdiri di sebelah Villa tersebut.( nak up jugak )..

Buat masa sekarang ni ramai juga yang sudah membuat tempahan.Dan ramai juga tidak percaya ada juga orang yang buat bisnes ni diMalaysia.Ya, memang gua akui Pets Villa adalah syarikat yang pertama membuat dan memasar produk-produk ini.Ini dibuktikan bahawa syarikat-syarikat yang menjual produk seperti ni adalah ejen yang mana mereka mengimport produk-produk tersebut dari luar.Jadi gua agak berbangga juga la kerana Pets Villa adalah pioneer dalam industri ini.Dan yang paling penting adalah Pets Villa dimiliki sepenuhnya oleh anak tempatan atau lebih tepat Bumiputera Rockers.

Hahahah..Gua gelak jugak lah baca komen-komen dari kawan-kawan dan Cik Syira sendiri dimukabuku gua tu.Ada berbaur kejelesan disitu.Meh gua citer sikit.Perihal bergambar dengan Atilia tu.Gua pun bukan kenal sangat.Cuma Cik syira jer yang kenal benar ngan lagu dia.Lagu apa tu..Ala kanda kerja malam dinda kerja siang tu..Gua memula tak perasan juga.Ntah sapa yang bagi tau minah tu ada kat situ.Dia jenis yang minat kucing juga.Gua anggap macam biasa jerk.Gua kan artis mana gua nak heran dengan artis ni.Gua dah biasa dikelilingi oleh artis-artis antarabangsa.Apalah sangat artis malaysia.Kih kih kih..Lu orang dah boleh start amik baldi untuk muntah.Pada mulanya gua macam biasa jer.Then Pak Khalid as a Penaung Kelab Kucing Malaysia bawa si Atilia tu ke Booth Gua.Kemudian gua suruh lah si Shahrir gua punya Creative Director untuk entertain dia.Then Gua amik juga kesempatan suruh si Shahrir bergambar dengan dia.Lepas shahrir bergambar tetiba si Atilia tu panggil gua ajak bergambar dengan dia.Ciss..Gua ni bukan suka sangat bergambar dengan artis.Oleh kerana nak jaga air muka dia gua pun bergambar lah.kang malu lak dia kalau gua tolak macam tu jerk.Itu lah kisahnya.psttt korang dah muntah belum?hahahha..

Tapi gua jeling jugak kat Cik Syira.Lu rasa reaksi dia macam mana?hahaha...Gua ada perasan yang alas meja kat situ ada koyak sikit mungkin kerja dia kot.Jeles punya pasal.Tetiba gua tgk Mieko dah takda.Hah..Mana pulak Mieko ni pegi.Rupa-rupanya dia telah di culik oleh si Atilia ni untuk bergambar.Siapa yang tidak tergoda dengan Mieko.Sesiapa yang melihatnya pasti cair.Booth gua kekadang gua rasa bukan gua buat pameran rumah kucing tapi pameran kucing.Mieko dan Miemoo lebih femes dari produk Pets Villa.Tapi mereka sangat adorable.Baik lak tu.Macam tau-tau jerk tugak sebagai model.Lincah bermain.Tak takut orang.haihh comel mereka.

ops masa dah tamat.Ok gua chow dulu.Ada masa gua sembang lagi.

-END-